Vergeet Tinder, bel Ziggo

Single zijn in deze tijden is best jammer. Je ontmoet geen nieuwe mensen. Je kunt niet naar de kroeg. Niet naar een feestje. En zelfs flirten in de supermarkt is al pittig. Want jouw stiekeme glimlach wordt niet opgemerkt door de mondkap. Daarom wordt er nu meer dan ooit geswiped op Tinder. Dat deed ik ook. Maar toen was daar tot mijn grote verbazing: Ziggo. Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht…. 

We beginnen even bij het begin, bij het Tinder fenomeen. Toen ik nog samenwoonde hoorde ik regelmatig vriendinnen praten over Tinder. Stiekem was ik dolgelukkig dat ik deze dans ontsprongen was. Want wat een drama is Tinder. Ik hoorde regelmatig verhalen dat iemand er in het echt heel anders uitziet dan verwacht. En ik leerde over de nieuwe term ‘ghosting’. Dat houdt in dat mannen of vrouwen je na een paar dates compleet negeren. En dit zal dan wel normaal zijn, maar dat hier überhaupt al een nieuw woord voor in het leven is geroepen… Best sneu.

Maar ook ik moest er aan geloven om Tinder te installeren. Aan het begin van de coronacrisis stond ik ineens met m’n spullen op straat. Mijn relatie liep stuk en de woning was van mijn ex. Toen had ik toch wel even medelijden met mezelf. En tegelijkertijd is het mijn manier van overleven om er dan maar een grap van te maken. Ben je 28 jaar, dacht je alles mooi voor elkaar te hebben en daar sta je dan. Spullen inpakken. Terug naar je ouders. Single en dakloos. You go girl. Well done. Precies zoals ik het leven voor me had gezien…

Inmiddels heb ik gelukkig weer mijn eigen plek en in de zomer ging ik van start met de vleeskeuring op Tinder. Daar gaan we! Ik begon vol enthousiasme te swipen en voor ik het wist had ik heel wat matches te pakken. Na vele rare- en sommige leuke gesprekken, kwamen hier een paar dates uit voort. En aangezien je nu ook niet naar de kroeg kan, ga je tegenwoordig wandelen. Ik kan het niet helpen, maar ik vind het maar niks. Met een vreemde daten. Het werkt voor mij toch lekkerder wanneer je iemand op z’n minst al eens in de ogen hebt aangekeken voordat je op date gaat. Dan weet je in ieder geval of de eerste indruk oké is.

Zoals ik al eerder aangaf is dat in deze tijd alleen wat lastig. Iemand eerst ongedwongen ontmoeten bij vrienden thuis of in de kroeg. Dat zit er gewoon ff niet in. Maar toch zijn er nog meer opties om iemand in real life te ontmoeten, zonder tussenkomst van online datingapps. Zo belde ik een tijdje geleden met Ziggo om een afspraak te maken met een installateur. Want bij een nieuw huis hoort ook het installeren van internet en tv. En tot mijn grote teleurstelling kreeg ik de tv niet voor mekaar.

Maar al snel kwam Harrie van Ziggo me helpen. En dat is me er eentje! Hij kwam binnen met een hele hartelijke “Hey hoiiiiiiii”! Eerlijk is eerlijk, ik had gelijk een glimlach op mijn gezicht door zijn overdreven enthousiasme. In ieder geval iemand die plezier heeft in zijn werk. Terwijl hij met de tv aan de slag ging bood ik hem een kopje thee aan. Spijtig was het dat de tv al na 5 minuten geïnstalleerd was, maar de thee nog lang niet drinkbaar. Maar dat vond Harrie niet erg. Want zo konden we lekker theeleuten samen. 

Al snel begon hij over mijn mooie huis en of ik hier alleen woonde. Best een directe vraag, maar ik dacht deze beste man wil gewoon een gezellig praatje maken. Prima. “Ja Harrie, ik woon hier alleen”. En aan zijn ogen zag ik: dit schept een band. “Ja dat is wel zwaar in deze tijden hè meid? Ik woon ook alleen en dat voelt toch wel eenzaam.” Ik lachte als een ongemakkelijk schaapje en probeerde het wat luchtiger te maken, door aan te geven dat je het nog wel gezellig kunt hebben met vrienden. Maar we gingen verder..

Harrie vertelde hoe lastig hij het vindt dat je tegenwoordig online moet daten via Tinder. (Ik wist niet dat dit ook onder de leeftijdscategorie 50+ een ding is, maar complimenten dat hij zo lekker met de tijd mee gaat). “Ja ik hoop altijd maar dat ik via mijn werk iemand ontmoet. Ik kom natuurlijk nog wel bij veel mensen over de vloer, zoals nu.” De ongemakkelijkheid groeide gestaag verder en werd nog erger gedurende het gesprek.

Het is best bijzonder hoeveel je te weten kunt komen over iemand in zo’n korte tijd. Zelf heb ik weinig hoeven zeggen, want charmeur Harrie zat op de praatstoel. Ik weet waar Harrie woont, dat hij gescheiden is, dochters heeft van mijn leeftijd, dat hij houdt van zwemmen. En als klap op de vuurpijl: naar welke sauna Harrie gaat… En tot mijn grote schrik was dit de sauna waar ik ook altijd naartoe ga.

Tijd om deze bijzondere ontmoeting maar eens af te ronden… Harrie stond op en keek richting mijn slaapkamer: “Je hebt hier echt een mooi plekje he”. Eh ja, zeker, zeker. En toen gluurde hij nog even opzichtig naar mijn foto’s op de kast. Het zal wel een nieuwsgierig mannetje zijn. Negeer dit en leidt hem rustig naar de voordeur. Eenmaal bij de deur nemen we afscheid. “Ja, nu zien we elkaar waarschijnlijk nooit meer meid”, zegt Harrie. “Eh, nee zo gaat dat hè”, zeg ik met een behoorlijk droge uitdrukking op mijn gezicht. Ondertussen mijn lach aan het inhouden van deze gekke uitspraken.

“Ja gek is dat altijd. En dan mag ik je ook nog geen hand geven. Nou, dan houd je mijn handdruk tegoed voor de volgende keer! En mocht er wat zijn dan kun je altijd naar Harrie vragen”. Je begrijpt natuurlijk wel dat ik als single zit te smachten naar een handdruk van de Ziggo installateur, die qua leeftijd mijn vader had kunnen zijn. Wat kunnen we onszelf nog meer wensen?

De deur ging dicht en ik dacht: zo kan het dus ook. Deze man heeft geen Tinder nodig, hij flirt er wat op los tijdens zijn installaties. En alhoewel ik niet zo gecharmeerd was van Harrie, kan het maar zo zijn dat de vonk ergens anders overslaat. Voor alle singles: geef het niet op en probeer eens wat nieuws. Vergeet Tinder, bel Ziggo en go for it! Dan ga ik ondertussen snel op zoek naar een andere sauna……


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *